Pers

De Waregemse Bierfanaten vzw (afgekort WBF) bestaan al 12 jaar en het ledenaantal groeit jaar na jaar! In 2017 mochten we opnieuw 90 leden inschrijven.

We zijn een culturele vereniging, lid van Zythos vzw, met als belangrijkste doelstelling het behouden en stimuleren van de Belgische Biercultuur in al zijn aspecten, alsook correcte info naar de consument toe.
WBF organiseert bijna maandelijks een bijeenkomst. De eerstvolgende activiteiten zijn een kerst- en winterbierproeverij op zaterdag 16 december 2017 in bovenzaal van Taverne t Peerdeke, Pand, te Waregem. Onze activiteiten staan open voor niet-leden, bij ons is iedereen welkom.

Patrick Vervacke, voorzitter van WBF, vertelt trots: “Bier zorgt voor sociale contacten, maakt business deals, bezegelt eerste dates, …
Bier brengt mensen samen en dat is wat wij met de Waregemse Bierfanaten net ook doen: mensen samen brengen en laten genieten van de rijke Belgische biercultuur.

De Waregemse Bierfanaten pakken dit jaar uit met het vierde Winters Bier Festival (#WBF4!), deze keer voor het eerst in Waregem zelf.
Op dit familie-vriendelijk evenement kan iedereen genieten van karaktervolle bieren in combinatie met culinaire hapjes.
Door het combineren van bieren van minder bekende brouwerijen met artisanale smaakbommen allerhande willen we ieders persoonlijke match laten vinden.
WBF heet iedereen van harte welkom op 25 november 2017, van 14.00u tot 22.00u, in het SO ’t Gaverke. Ideaal gelegen voor wie met de trein komt.
Tja en wij volgen het reilen en zeilen in ons bierlandje van nabij daardoor kunnen we uitpakken met enkele ongelofelijke primeurs:
zo is brouwerij Saint-Lazare uit Mons te gast (voor het eerst komt deze buiten de provinciegrenzen van Henegouwen), Keun (Ronse), Leysen (Herentals), Basanina (Smetlede), afgewisseld met opmerkelijk foodstands met locale producten zoals artisanale crocques, speciale kroketten, restaurant de Koetsier met Bierhapjes, enz.

Voor meer informatie:

Website: www.wbf.be
Facebook: https://www.facebook.com/W-B-F-Waregemse-BierFanaten-vzw-164621976927224/
https://www.facebook.com/WintersBierFestival/
Instagram: www.instagram.com/wintersbierfestival
Twitter: @wintersbierfest

Patrick Vervacke, voorzitter, patrick@wbf.be, 0479 924 235

WotSoft Productions
Omer Vander Ghinste
Vandecasteele
Colora
Transports Van Steenkiste
Waregem
WotSoft Productions Website by WotSoft Productions