Voor den dorst

Microbrouwerij KEUN

KEUN is een microbrouwerij uit Ronse, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Hier ontwikkelt Gert Keunen zijn recepten en brouwt hij, in alle rust en met heel veel toewijding. Verschillende mouten, andere hop en gist, de dosering van de kruiden: alles wordt uitgetest en geproefd tot het resultaat perfect is. Rijk aan smaak, evenwichtig en verrassend.
 
KEUN is een zeer kleinschalige, artisanale brouwerij, officieel erkend sinds april 2016. Hier wordt twee keer per maand 200 liter gebrouwen: naast de vaste bieren, ook bieren in beperkte oplage, speciale edities en eenmalige experimenten. De brouwerij heeft ook een eigen hopveldje, met elf verschillende variëteiten (Britse, Duitse, Amerikaanse maar ook zeldzame Belgische), waardoor grotendeels met hop van eigen kweek gebrouwen wordt.
Populierstraat 13, 9600 Ronse
0476/40 17 09

Brouwerij Het Nest

Beyntel 17, 2360 Oud-Turnhout

Brouwerij De Meester

Met de oprichting van Brouwerij De Meester willen wij de traditie van het artisanaal brouwen in terug nieuw leven in blazen.
Onze bieren worden uitsluitend gebrouwen volgens het traditioneel brouwproces, met de grootste zorg en uitsluitend met natuurlijke grondstoffen. Zo gebruiken wij voor onze bieren uitsluitend hopbloemen afkomstig uit Poperinge en voegen er noch kleurpigmenten, noch schuimverbeteraars, noch kunstmatige smaakmakers aan toe.
Het resultaat van deze traditionele werkmethodes zijn de bieren van Brouwerij De Meester. Bieren met karakter, verweven met aroma's afkomstig van de verschillende lokale hopsoorten.
Steenbrugstraat 187, 8530 Harelbeke-Stasegem
+32 56 903803

Omer Vander Ghinste

Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt karakterbieren volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken. Ze hoopt dit nog vele generaties te doen.
Kwabrugstraat 5, B-8510 Bellegem
+32 (0)56 23 51 71

Brasserie Saint-Lazare

De brouwerij is gelegen in Mons en heeft als kernwaarden:
– heropleving van brouwactiviteit in de stad
– lokale productie & distributie
– kwaliteit primeert
 
Rue Henri Dunant 170, 7000 Mons
+32495222911

Brouwerij Leysen

Gestart in 2000 met het hobbybrouwen heeft Brouwerij Leysen veel bieren kunnen ontwikkelen. Het ene lekker en snel op, het andere wat minder en snel weg. Toch evolueerde het bier en het werd steeds beter gesmaakt door vrienden en familie. De installatie groeide ook van de 30l naar 100l en verder naar 200l. Sinds september 2015 is de brouwerij gestart. Klein en ambachtelijk maar met de volle goesting om de bierliefhebbers van lekkere en toegankelijke bieren te voorzien.

Na onze start zijn we stapsgewijs gegroeid. Na een half jaar, april 2016, is er een ketel van 400 liter bij gekomen. En vanaf november 2015 nog een 2 de ketel van 500 liter. Zo werken we verder aan de uitbouw van onze brouwerij. Maar het ambachtelijke en toch constante kwaliteit leveren blijven vaste waardes naar de toekomst toe.
Meivuurstraat 2, B-2200 Herentals
0032/473964078

Heilig Hart Brouwerij

De Heilig Hart Brouwerij werd in 2017 door Hans Dusselier en zoon Victor opgestart in de Heilig Hart Kerk te Kwatrecht (Wetteren).
De bedoeling is om in de kerk een brouwerij te installeren met een gelagzaal. Daar zullen bezoekers de artisanale bieren kunnen proeven, maar ook de natuurlijke wijnen en de junmai sake's.
Brusselsesteenweg 85A, 9230 Wetteren
+32.488.13.78.78

Brouwerij Basanina

Kapellenhoek 30, 9340 Smetlede

Brouwerij Brochus

Brochus is opgericht om zowel u als onszelf uit te dagen. Bier is enorm complex en biedt eindeloos veel mogelijkheden. Daarom werken wij enkel experimenteel. Elk recept wordt slechts éénmaal gebrouwen. We zoeken binnen verschillende stijlen naar onze ultieme interpretatie. Enkel deze pareltjes worden uitgebracht. Eénmalig.

Hierin zit hem de kracht van wat wij doen. Telkens als u één van onze flessen ontkurkt, brengt u een unieke creatie een stapje dichter bij zijn einde. Tegelijk maakt u het voor ons ook mogelijk om iets nieuws te creëren.
Constitutiestraat 28, 2060 Antwerpen

Waregemse BierFanaten

Transports Van Steenkiste
Colora
Vandecasteele
WotSoft Productions
Omer Vander Ghinste
Waregem
WotSoft Productions Website by WotSoft Productions